Bryta, brutet, har brutit?

Hej igen vackra värld!

Om bara 23 minuter (i skrivande stund), alltså kl 11, kommer domen mot Göran Lindberg. Vilket ärkepucko han är!!
Läs gärna den här artikeln om honom i DN idag:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/dom-mot-goran-lindberg-i-dag-1.1145498

Jag blir helt förskräckt! Han har varit en högt uppsatt kille som har undervisat många och föreläst för ännu fler! Ocgh så beter han sig så här! Att ge sig på 14 åriga flickor och sen hota med att han vet var hon bor om hon skvallrar är GALET! Till sitt försvar sa han att det var på ett jämställt sett han hade vålödfört sig på kvinnorna/barnen. Kvinnornas verson avslöjar dock en brutal och känslokall person.

Fruktansvärt!!

Den förväntade domen är åtta års fängelse. Jag hoppas det blir längre. Det han har gjotr mot de stackars barnen är hemskt och oförlåtligt. Att sätta sig på en liten flickas ansikte så att hon inte år luft är verkligen ine okej! Jag förstår inte hur han har kunnat handla som han gjort!

USCH!

Och, just ja... Jag har kanske brutit fingret... 
Ekvationen:
Hardcase (hård metallåda som instrument förvaras i) + Emmafinger + 25kg elpiano = dåligt!

Råkade som sagt få synthen på mitt finger (tack och lov det vänstra). Det var i onsdags kväll. Och i morse när jag skulle tätta såret (äckligt och djupt äckelsår) så flyttade sig någonting innuti när jag vred på fingret. Gischhh! Tänkte jag och ringde i panik till pappa som tyckte att sådär ska ett finger inte bete sig. Så... Jag tittade på klockan och insåg att min läkares telefontid börjar om 10 min. Ringde, och läkaren säger, Kom in nu, så fort som möjligt!
Attans... Det har jag inte tid med. Öppnade kyrkan i morse och var helt ensam! Men efter en liten stund kom Carola och tvingade migg att gå. Så nu sitter jag här med en omplåstrat finger och 350 kr fattigare. Läkaern ska återkomma när han har sett röntgen och så ska han återkomma.

Nej, nu är det baa åtta minuter kvar tills domen kommer. Ska återvända till mina syslor och dn.se.


/Emma, nu mamma, pappa, Linen och Simonlös....

Taiwan 台北

Ja, då var det snart dax att ge sig av då... Hjälp!

Tänkte bara tipsa om denna hemsida:
http://www.tilltaiwan.se
Den har en hel del bra saker om Taiwan och Taipei (huvudstad i Taiwan).
Taipei borde förresten uttalas TaiBei istället. Det är ett missförstånd som gjort att vi i Sverige både säger Peking och TaiPei istället för Beijing och Taibei. Lite knasigt!

En sak som slog mig är att Taiwan inte är större än Belgien (till ytan) men de står ändå för en stor del av världens producerade prylar! Det bor dessutom 22 miljoner där. Många människor på liten yta! Men det slår ändå inte Tokyo. Det är världens befokningstätaste stad!


Hittade den här idag.... Håll till godo :D

 

Jag tycker den är jätterolig hur som helst! Och för er som nite förstår det roliga heter snubben som säger "Diesel" nämligen just Diesel. Hoho vad jag är rolig :D


Min bettskena gick sönder idag. Inte så vidare kul. Fick desutom liet smått panik eftersom jag ska åka iväg om ett par veckor. Men, jag hade toktur! Fick en tid idag och lyckades ta ledigt en timme från jobbet så att jag kunde åka till Sollentuna och fixa. Det dumma är bara att jag måste åka tillbaka och hämta den och ta ytterligare av min arbetstid... Inte i S:t Tomas=Inga pengar...

Afton i Trädgården i kväll. En visa för själen heter kvällens program. Det är en trubadur som jag har för mig heter Stefan Jämtbäck som ska spela och sjunga. Jag och Jocke kommer vara här och fixa ljud, fika och allt annat som ska göras.

Om det är någon som vill slå följe med mig till Taiwan är det bara att säga till! :P

/Emma


Roooooosa!

It's MINE!!

Detta är den dator jag har köpt för mina födelsedagspengar. Tokfin och jättjätterosa! Den heter för övrigt  Rosa i vårt system. Jag är så rolig!

Imorgon ska jag äääntligen träffa Frida! Har varit så sjuk innan att jag inte orkat ta mig utanför dörren när vi har haft våra förra dater. Hemskt men sant. Men i morgon smäller det!

Saknar Rebecca och David dock... Dåligt dåligt!

Sova nu och packa ihop rumme imorgon inför flytt till Taipei.

/Emma, nu med läppglansfärgad dator!

P.s. Den glittrar... :D :D :D :D

 


Roooooosa!

It's MINE!!

Detta är den dator jag har köpt för mina födelsedagspengar. Tokfin och jättjätterosa! Den heter för övrigt  Rosa i vårt system. Jag är så rolig!

Imorgon ska jag äääntligen träffa Frida! Har varit så sjuk innan att jag inte orkat ta mig utanför dörren när vi har haft våra förra dater. Hemskt men sant. Men i morgon smäller det!

Saknar Rebecca och David dok... Dåligt dåligt!

Sova nu och packa ihop rumme imorgon inför flytt till Taipei.

/Emma, nu med läppglansfärgad dator!

P.s. Den glittrar... :D :D :D :D

 


Akute

Hej!

Idag har två spännande saker hänt.Spännande sak ett:
Jag har skrivit på mitt intagningsbesked till Taiwan National University, även kallat Taida (förkortning för "Taiwan Daxue" = Taiwan Högskola). Pappa ska faxa det till Taipei i morgon, så efter det är jag officiellt inskriven i Taiwan. Galet eller vad?!

Spännande sak två:
Ett besök till akuten.
Eftersom jag har haft feber i 1,5 vecka nu och jag inte längre får äta alvedon (utan är det tokolidligt!!) Åkte jag och pappa in till akuten ikväll. Doktorn fnös bara åt mig när jag berättade hur jag mådde. Hon trodde att jag aldrig varit förkyld förut. När jag då snällt förklarade att jag visst varit förkyld och att det här var någonting annat gick hon med på att ta ett "Sänka"-prov. Alltså ett test på om man har någon infektion i kroppen. Ett normalt värde är 10. Jag hade nästan 60! Ojoj!! Sa hon när hon fick se resultatet. Det här var ju inte alls bra! Hur mår du egentligen? Men Duuuuh! tänkte jag. Det var ju det jag försökte förklara!
Så, nu har jag fått en superhästkur med penecilin som jag ska äta. Åtta stora tabletter om dagen. Blä!
Och ingen Simon här som kan tycka synd om mig eller laga mat till mig!
Orkar liksom inte laga mat på dagen. Har levt på flingor i en vecka nu. Det är det mest kullinariska jag orkat med.
Tro att jag blev glad när mamma kom hem med en sallad från La Tazzina igår!! Var speedad hela kvällen!

Nu ska jag försöka sova en natt utan feberhallucinationer. Men det är kul med läger!


/Emma

P.s. Jag har varit (läs är) så risig att jag inte ens har sett Eclipse! Så nåde den som berättar någonting om filmen, ja, jag har läst böckerna, men det är inte samma sak!!! D.s.

祝你生日快乐!

Hej igen!

Nyhemkommen från ett totalt galet läger i Jämtland med superfina ledare!

Så, nu är jag helt slut! Min kropp strejkar på alla sätt och vis! Är tokförkyld, har nackspärr som inte är av denna värld, konstant huvudvärk och en massa annat otrevligt. Helt slut helt enkelt. Till råga på allt så ska Simon åka utt till Östersund på söndag och stanna där typ hela sommaren, så den sista tiden jag har med honom innan Taiwan är jag sjuk och tråkig... Kul! NOT!

祝你们生日快乐!
Igår fyllde Fwida 22! Tjoho och grattis!

Idag fyller mormor år! tjoho, får se om jag är pigg och fräsch nog att träffa andra människor. Vill åka till mormor för det var på tok för länge sen jag träffade dem!

Igår, när jag satt och åt frukost, kom Simon framhoppandes och sa:
"Kan du vara färdig att åka till Norrtälje om 15min? Jag ska köpa en elcykelgej där hos en snubbe!"
Jaha tänkte jag. Det är ju inte så ansträngade att åka bil så det klarar jag väl av tänkte jag. Väl i Norrtälje träffade vi Hanna på Ica! Tokgalet!
Men, det var tydligen mer ansträngande att åka bil än jag trodde för idag är jag verkligen sänkt av min förkylning! BLÄ!

Snart bär det av hit! Längtar verkligen!Och för att förtydliga var Taiwan och Taipei ligger kommer här en karta. Taiwan är den lilla beige fläcken till höger om HongKong. Taipei ligger i norr på Taiwan. Nästan högst upp. Det är där jag kommer vara.

Nu ska jag försöka mig på att förminska berget av smutsiga kläder från lägret så min familj blir lite glad på mig :P
Linen får komma till min undsättning om jag skulle dö av ansträngningen!


/Emma