19 september, onsdag

Hej värld!

Idag är det snart i morgon :P

Idag har varit en oproduktiv dag. Den skulle ha varit bättre om
*Anette var där hon skulle den tid hon skulle.
*Jag inte somnade och sov bort min pluggtid.
*Jag gjorde ordentlig middag istället för spagetti.
*Jag handlade färska grönsaker och mjölk.
*Jag fick pengar till grönsaker och mjölk.

Typ det.

Dagens tecken:


Det betyder kärlek. Fast det är en sån grej som de flesta redan kan. Har man nån grej med ett kinesiskt tecken brukar det vara kärlek eller lycka.

Nu ska jag fortsätta min teckenläxa. Bara 14 tecken kvar... Kommer inte få sova i natt. Snacka om intensiv intensiv-kurs! Orkar inte göra lunch till i morgon, det får bli havregrynsgröt. Yummi!

//Emma, ruidianrén.

Mitt hår...


Jag saknar mitt långa hår... Funderar på att spara ut igen. Nu är mitt hår ändå lite halvlångt. Nån som har en åsikt?
Förresten, inlägget under är också nytt, jag bara krånglar lite.

image18

//Emma

10 september, måndag

NiHao värld!

I skrivande stund har jag kramp i armen. Att skriva kinesiska tecken tar på krafterna! Har suttit i två timmar med min läxa!! Snacka om ambitiöst! Eller hur! Ska bli skönt när jag är mer van vid de skumma tecknen så jag slipper spänna armen så infernaliskt hela tiden. Dessutom orkar jag inte sitta med varje tecken i en minut när jag ska upprepa varje tecken 30 gånger... Speciellt inte när jag har 10 tecken att skriva. You do the math!

Oh, jag har skaffat mig många vuxenpoäng idag! Jag har handlat mat och betett mig som en vuxen i mataffären. Dessutom lagade jag middag idag! Yay för mig! Har insett att man kanske borde äta en gång om dagen i varje fall. Det blev en delikat *host* sallad med jordgubbs youghurt till efterrätt. Youghurten smakade blä, men men, den var nyttig.

Har massor jag vill berätta, men kommer inte på någonting just nu. Har jag sagt att jag kommer vara i Kina i knappt ett halvår? Börjar bli lite glömsk tror jag.

Isch, jag har så mycket läxor att jag storknar! Måste läsa en urtråkig bok och skriva om Han dynastin (uttalas "shan" typ).

David! Jag måste berätta en STOOOOR grej för dig! RING MIG!! Du kommer bli så chockad, jag typ svimma! :P

Nu lyssnsar jag på Tommy Körbergs Stad i ljus. Gud vilken pompös snubbe han är! Snacka om vibrato. Ta och gå i pension gubbstrutt!

Måste bara tala om att jag är grymt besviken över era uppföranden!! För jag orkar inte hela tiden hålla efter!!!

Träffade Mickan i stan i fredags (Stockholm, ljuvliga Stockholm, hufvudstaden som har allt och massor med mer). Det var kul!

JAG VILL BO I STOCKHOLM!


Nu ska jag sova, måste upp tidigt i morgon eftersom mina bromsar på cykeln pajade idag i den brantaste backen ever. Trodde för övrigt att jag skulle dö; på riktigt! Så jag måste i varje fall gå til skolan i morgon, det tar över en halvtimme... Bajs.

Jag har förresten blivit superordentlig med tandborstningen! Inte för att jag någonsin slarvat med det (har aldrig haft ett hål *peppar peppar*). Nu tar jag tandtråd nästintill varje dag! Ojoj säger jag bara.

Dagens citat:
"Magrutor är inget man säger nej till"


God natt och sov gott!

//Emma, nu med sömn-, muskel-, mat-, energi-, broms- och penga-brist


7 sepember, fredag

Hej värld!

Oh, imorgon/senare i dag åker jag hem till Stockholm! Yippie!
Kan inte beskriva hur enormt skönt det är! Är så vansinnigt trött på Motala just nu! Det finns ingenting att göra här! Eller, jo, men allt är så himla omständigt. Måste cykla till affären och massa jobb. Blä blä, men, nu åker jag snart hem till mitt underbar Stockholm där folk pratar normalt och inte klagar på att man har Stockholmsdialdekt och vill att saker ska gå någorlunda i normalt tempo, inte ultrarapid!

Stockholm i mitt hjärta! Så in i norden alltså!

I morgon/dag är det sista dagen med Pinyin! JA! Är så trött på det. Pinyin är för övrigt deras fonetik kan man säga. T ex stavar min lärare sitt namn "Xiaojing" på Pinyin. Det är alltså ett skriftspråk med arabiska bokstäver för att vi västerlänningar ska kunna lära oss kinesiska lättare. Men jag vette 17 om det blir nå lättare av ett! Eller, jo, det blir det, men lätt är det synd att säga.

Hurni vänner, hör av er så får ni mitt hemnummer. Har skaffat teflenån :P
Eller telefon, beroende på hur man ser det.

//Emma, nyss hemkommen från Per

2 september, söndag

Hej värld!

Nån dag då jag inte är så otroligt apatiskt trött och genomfrusen ska jag ta tag i min blogg och uppdatera den med lite mer intressanta saker som t ex att jag har lärt mig kinesiska tecken och att jag snart ska få ett kinesiskt namn. Men det blir nån annan dag. Vilken dag som helst.

//Emma

P.s Idag fyller Gustav år. Varför kommer jag ihåg det?! Kommer för övrigt ihåg att Magnus fyller år den 14 augusti. Jag är störd! D.s.

1 september, lördag

Vill bara tala om att jag har lyckats skaffa inernet nu. Det samma gäller telefon. Fråga om mitt hemnummer så blir det billigare att ringa. :P

Nu ska jag till tvättstugan! Yay!


//Emma, nu hushållshurtig