我的爱人Tyckte att mitt uppmärksammande av Simons födelsedag var ganska så dålig så jag gör ett nytt försök! Och Simon, skyll dig själv att det blev den här bilden, jag får ju aldrig nån annan!
Bilden är från mitt vardagsrum i Kina nån gång i mars.

Hur som helst, Simon fyllde 21 år igår. Grattis grattis och grattis!

<3

24 augusti, söndag

Hej igen värld!

Vet att jag har varit lite dålig på att uppdatera. Det har bara varit så mycket annat. T ex fyllde morfar 75 i fredags! Det var i och för sig superkul och det blev värsta partyt. Kom inte hem förrns efter midnatt nån gång!

Har även tagit en tur (eller, jag och jag, det var Simon som körde bilen) till Södertälje för att besöka Tom Tits. Det var en upplevelse! När vi sa att vi var studenter tittade hon misstänksamt på oss och sa:
"Jaha, och var har ni studentlegitimationen då?!" Vi räckte snällt fram den och då verkade hon bli ännu mer irriterad. Märkligt!

Idag fyller Simon år! 21... Alltså äldre än jag. Coolt :P Grattis grattis och allt det där som hör till!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Simon har åkt hem igen. Och vi kommer inte att kunna ses på en månad ungefär... Känns mindre kul och bra. SJ har chockhöjt priserna på deras biljetter, så jag har inte råd att åka till Östersund. En biljett kostar ungefär 700kr! Det är hutlösa priser! Kan förstå om det skulle vara vuxenpriser, men när det är rabbaterat för ungdommar och priset ändå landar på 700 spänn är det nåt som är fel!
Det värsta är att det blir billigare att flyga till Simon än att åka tåg! Vilket är totalt galenskap! Bara i starten när ett plan lyfter gör planet av med lika mycket bränsle som en bil gör under ett helt år! Det är katastrof att flygbiljetterna är billigare!
Så, om jag skulle ta och åka till Simon nästa vecka skulle jag bli 1400kr fattigare. Det är 200 spänn per dygn om jag stannar en vecka! Det tycker jag är oförskämt av SJ! Tidigare kunde man få biljetter för 150-200 kr enkel biljett. Det är endå överkomligt när man saknar jobb och CSN-stöd (som jag gör). Men det är inte närmare ett och ett halvt tusen! Galet! Det värsta är endå att SJ marknadsför sig som det miljövänliga alternativet. Och det är dem ju, men bara för de som har råd. Inte sjutton har en ensamstående mamma råd att ta med barnen på en resa med SJ. Då får det bli buss (som från Simon tar ca 10 timmar istället för 5.5 med tåg) eller ännu värre, flyg!

Ibland blir jag lite fundersam över vart vårt samhälle är på väg. Det blir ett mer och mer elitinriktat samhälle och det skrämmer mig!

Nu ska jag ge mig in i djungeln av csn-blanketter och hoppas på att jag kan få studiestöd... Men man vet aldig!

//Emma

Yran dag 2


Hej hej ni som orkar läsa!

Igår var det också Yran. Kul kul! Åt en sur jordgubbsrem! Tycker att det var lite fult av dem som ägde ståndet för innan yran började kostade en rem 15 kr men nu kostade de 20 kr. Men det var det lugnt värt! Jag och Simon stod längst fram på både Mikael Wiehe och Lars Winnerbäck!! Det var coolt. Fast på Winnerbäck var det ett sånt himla tryck så efter en timme gick jag och Simon gick två meter bakåt och så fanns det till och med plats för dans! Det är nämligen regler som bestämmer att närmast scenen ska det vara en speciell inhängnad. Det gör att det inte blir lika trångt närmast som det annars kan vara. Det är superbra! Det har minskat antalet dödsoffer (klämning) vid konserter avsevärt!
Wiehe var väl sådär måste jag erkänna. Det var inte hans vanliga musik utan Bob Dylans musik översatt till svenska. Det var väl fint och så där men hans sångerska var väldigt tråkig. Hennes minspel var helfel till den musiken hon sjöng. Hon såg närmast äcklad ut. Mycket märkligt.
Winnerbäck då. Jo, han var väldigt bra. Han såg tagen ut av att det var så många som var där. Tror att det var ca 10'000-15'000 personer i publiken. Och jag stod i mitten längst fram! Det ni!Lars Winnerbäck till vänster och Mikael Wiehe till höger

Sen vid en halvtimme efter midnatt gick vi till den stora scenen på Stortorget för att titta på den japanska gruppen Gocoo. Det var också en upplevelse. Stod även denna gång ohemult nära scenen. högst 1,5m från staketet. Gocoo består av 10 japaner och en korean och en himla massa trummor i olika modegenrer. En av alla de medverkande spelade vad som såg ut som en diggerido och en massa andra högst märkliga instrument.  Men vilka rytmer det var! Ojoj. Häftigt. Och energin sen. De medverkande på scenen hoppade sunt precis hela tiden. De hoppade upp för att sedan slå på trummorna. Varenda gång de skulle frammana ett ljud! Mycket studsande blev det!
Men det roligaste var när ledartjejen mitt i sa "Tack så mycket! Vi älskar er!" En japanska som pratade svenska. Rätt kul!
Detta är Gocoo. Tjejen i mitten som ser ut som ett skogstroll var helt fantastisk!

Nu ska jag och Simon hjälpa Mona med maten.

Adjö på förhand.
Emma

Yran!

Hopp och hej!

Första dagen på Storsjö Yran var igår. Kom hem vid halv fyra efter två timmars kollosalt dansande till Blondie. Det var superhäftigt! Hon var inte alls lika stark i rösten som förut, men jisses vad bra det var! Kollade på Kent tidigare på kvällen (22.00), men de var så tråkiga att jag gick därifrån. Det var väldigt synd tycker jag, Kent är ett väldigt bra band som jag lyssnar en hel del på. Men men. Annars var det en helt okej stämning. Dyrt som attan att äta på Yranområdet, men  vad ska man göra när man inte får ta med sig nåt in... Jobbigt surru.

Hästpojken, är det nån som känner igen det bandet. Det gör jag men jag kommer inte på varifrån.
Kollade på nåt lokalt metalband som faktiskt var väldigt bra. Blev impad av dem eftersom de var så bra när de bara var amatörer. Annars brukar metal inte vara min typ av musik. Då är det med Kent.

Men BLondie alltså! Det var häftigt! Härligt att dansa loss med Simon. Riktigt roligt!!

Tänk er henne fast tjugo år äldre så får ni henne som jag såg henne igår. Hon kom in på scenen i en stor svartvitrandig poncho och tights. Riktigt ballt. Tänkte på Åsa hela tiden.

Rätt kul var att jag faktiskt kunde merparten av hennes låtar. Simon blev förvånad.
I folkhopen var det helt hysteriskt den första halvtimmen. Folk brottades och knuffades och var mycket mer oförskämda än vanligt på konsert. Simon var så söt, efter en stund blev han sur och stälde sig bakom mig och barrikaderade så att jag kunde stå rakt. Han tog alla armbågar och smällar. Snällt snällt!

Ikväll blir det Winnerbäck!!!! Yippie! Anledingen till att jag kom hit egentligen (ja, förruto Simon såklart!). Han och Håkan Hellström. Ska ha min Winnerbäcktröja på mig. Den från konserten på Zinken. Det var för övrigt en ruskigt bra konsert!


Tack och hej. Snart är det OS.
Emma