22 oktober, måndag

Usch usch!
Jag har ångest. Vet inte hur jag ska klippa mig! Ska jag spara inför Kina eller ska jag klippa mig kort? Kort är coolare, men långt är så mycket mer praktiskt! Ojoj... Jag kommer liksom inte kunna fixa med håret lika mycket i Kina som här. Kan absolut inte duscha varje dag. Så... Hur jag göra?

Hade förresten en helt sjuk lektion idag. I fredags fick jag reda på att jag skulle hålla en 40 minuter lång lektion i kinesiska för gymnasieelever på ett waldorfgymnasium i Linköping idag.... När jag väl kommer dit är allt skitrörigt. Det var sju klasser som skulle ha kinesiska med oss kineser. Det betyder att vi skulle hålla lektionerna två och två... Men... När jag kom till skolan var det väldigt många "sjuka". Vi var SJU i skolan av 12! Sjuka, jo visst! Det betydde att jag fick hålla en lektion på egen hand. Men när vi kom till skolan visade det sig att den där 40 min långa lektionen tydligen var tre timmar! Men hallå!! Bra kommunikationer mellan rektor och våra lärare. Jaja, det gick bra. Tråkiga elever som inte var så nyfikna på kinesiska. Men efter sa de att de (nästan) allihop ville söka till Bona nästa år. Good luck! Vi är sista årskursen som någonsin kommer att gå ut Bonas kinakurs! Ha! Sen ska Xiaojing göra någonting annat.

Nu ska jag "sova". Eller... lägga mig i sängen och låtsas att jag sover, för att sova har jag inte kunnat göra på flera veckor. Kanske blir lite Ronny och Ragge igen. Vem vet?


//Emma, nu med narkolepsi och megastor hunger..

17 oktober, onsdagTecken jävlar!!

Varför kan inte kineserna lära sig svenska?! Det är inte så svårt, jag menar, jag har inga probelm med det!//Emma, nu en tröttnade hobbykines

Gammelkusin!!

Hej och hallå världen!!
Jag ska bli gammelkusin igen! Tjoho!
Det är helt underbart! Min kusin Mats (ni vet fotografen) och hans underbara Anna ska få barn! H*n är beräknad att komma i mars, mitten sissådär. Jag är så glad för deras skull, det är verkligen på tiden att de skaffar barn. Både Mats och Anna kommer att bli underbara föräldrar. Hittade tyvärr inte så jättebra kort på dem. Men så här ser de ut. (Bilderna är från min student)

image26
Från vänster: Kusin Jonas 25(forskare, bor antingen i Schweits, Frankrike, Tyskland eller Sverige. Vet inte i skrivande stund), Kusin Mats snart 41(fotograf och blivande pappa) och Kusin Maria 27(syster till Jonas, forskare och doktorerar i för närvarandet (tror jag) Tyskland).
image28
Åsa till vänster (min extramamma), Ingrid mitten (Hon och jag kan diskutera opera och balett och tycker att det är roligt!). Och till sist Anna, som är den vackra personen längst till höger.

Så, nu kan ni lite mer om min släkt. Mer än så får ni inte veta, Mickan kan intyga att det endast bör sippra ut information om släkten Håkanson i små mängder. Annars vill ni nog inte ha med mig att göra sen, och så roligt ska ni inte få ha det!

Natti natti, nu ska jag plugga tecken.

//Emma, nu med pucko i kylen och endorfiner (ja, var de nu befinner sig nån stanns.).

13 oktober, lördag

Hej värld!

Alltså, jag har världens sötaste vänner! Älskar er massor med massor! Tack för era söta kommentarer!

Tänka bara säga att jag lever typ.

Igår fyllde jag 19 och ett halvt! Coolt va?! :D

Oh, en annan sak, jag har lyckats få kontakt med Jaana! Yippie! Lite roligt!
Marie-Louise har jag också börjat snacka med lite mer. Också roligt! Kolla på facebook om ni undrar (Marie-Louise Dahlberg och Jaana Knuutinen).

Nu ska jag plugga mer och duscha, för hör och häpna, jag har diskat!!


//Emma, nu med NADA disk!

8 oktober, måndag

Jag har seriöst världens största hemlängtan just nu. Motala suger! Det finns ingenting som är bra med det!! INGENTING! Jag vill hem till MITT Stockholm, där folk säger dörr fast utalar det som "durr" och där folk säger "murkt" istället för "mörkt"! AAAaaaaaaaaaaaaaaaargh! Hata Motala just nu! Lilla plutthåla! Jag vill in till Stockholm där folk klär sig efter modet inte efter vädret. Där jag kan ta mig hemifrån till centralen på 12 minuter med pendeln inte till skolan på 20 minuter med cykel (eller ännuvärre 45 minuter att gå hemvägen, enbart uppför!!)! JAG STÅR INTE UT!
Dessutom måste jag städa, laga mat, diska, tvätta och allt sånt där skit som vore så mycket lättare om man hade nån att dela det med. Det är inte det att jag klagar på att göra allt. Det är bara det att det blir så tungt att göra allt helt och hållet själv! T om att handla är tråkigt och jobbigt nu för tiden! Fatta!! HANDLA!
Nä, nu vill jag hem! Och inte ens på höstlovet får jag vara hemma, nä, för då ska jag på en bussresa till Taize.... Smarto mig som bestämde det för ett år sen... Nu vill jag bara hem till Stockholm där folk klär sig hur som helst och ingen bryr sig!


Snacka om jag är en sucker på Mauro Scoccos låt "Hem till Stockholm igen" just nu. Får nervösa psykbrytningar på den.

Nog om det. Jag är så less på alla tecken. Plugga är det enda jag hinner med. Har nån sett ikea reklamen med den där tjejen som käkar flingor i sängen och sen ställer talriken på en enorm diskhög? Så har jag det just nu känns det som. Fast med allt man kan tänka sig. Dammråttor i varje hörn (okej, lite överdrivet), massa disk, mycket smutstvätt, inget i kylen, tre ton tecken och ingen ork! Hur ska man lyckas med det här hade Xiaojing tänkt sig? Bara att plugga suger all must ur en, sen ska man orka leva också. Nä. Det går inte!

Nån frivillig städhjälp? Inte... Nähä.


//Emma, nu med brist på allt utom disk och läxor.

4 oktober, torsdag

Hej värld.

Så har även jag skaffat facebook... Det var väl kanske på tiden, alla tjatar på mig om att skaffa det. Och Gud vilken orgie i nostalgi det blev. Massor med många gamla människor som har passerat ens liv bara råkar finnas på facebook. SKumt värre att se hur mina gamla lågstadieklasskompisar ser ut idag. *En del skrämmande lika*

Jaja, nog om det. Jag är sjuk och vill ha medlidande!! Det är så tråkigt att bo ensam och vara sjuk. Ingen bryr sig, ingen tar hand om mig när jag ligger däckad och kvävs av mina hostattacker... Annat var det när man bodde hemma. Tänk på det ni små barn som fortfarande snyltar på era förälldrar! Ni kan få gratis glass om ni bara ber om det!
Nä, nu ska jag inte vara elak. Förlåt, det är bara irriterande att ha massa feber för tredje dagen i rad...

Ynk.

Nu ska jag knarka mer panodil. Fast frågan är om jag inte ska ta mina receptbelagde smärtstillande istället... De är mycket starkare... Hm... Kanske det kanske. Sen ska jag i varje fall lägga mig i sängen och titta på nån film och dricka saft. God, dansk jordgubbssaft!

//Emma, nu med täbbtaste näsad i världen. *host*

image25

Måste bara säga att jag hittade den här i natt och det är den enda bilden som jag någonsin har varit nöjd med (som jag är med på) i hela mitt liv. Kan bero på att jag ar grovt sminkad inför vår föreställning och att man inte ser min dubbelhaka från den vinkeln. Men i vilket fall som helst. Jag är nöjd!

//Emma, igen.

2 oktober, tisdag

Bluärk!!

Jag är så sjuk just nu! Orkar inte ens sitta upp... Det suger. Jag är liksom hungrig, men jag orkar inte laga mat. Det gör att jag går och lägger mig i sängen igen och kollar på tv-shop eftersom det är det enda som går 11.30 på dagarna. Är det ingen som känner sig manad att komma hit och laga mat åt mig, samt tvinga mig att plugga. Fast, just nu är min hjärna mos. Måste förresten ringa Xiaojing snart och höra med henne vad jag missat i skolan. Eftersom vi går igenom 2 kapitel per vecka har jag antagligen missat ett helt kapitel nu... Bajs bajs... Orkar inte plugga det himla chingchongspråket längre! Kan inte alla kineser årata svenska i stället. Det skulle lösa alla (nästan i varje fall) mina problem.

Jaja, nu har jag fått klaga.

Har sett världens sötaste katt på blocket. En liten bebis perser! Han är så sööööööt! Enorma orangea ögon, vit lockig päls med en brun fläck på hans vänstra öra. Gulligulli typ. Vill ha honom. Han är förresten renrasig, inte för att jag bryr mig om hans ursprung, men det är lite coolt.

Nä, snabbmakaroner med soja, here I come... usch...

//Emma, nu/snart med skörbjugg

1 oktober, måndag igen

Hej igen.

Jag såg på tv om att Stadsteatern har satt upp Figaros Bröllop! Yes yes tänkte jag! Måste skaffa biljetter till den (älskar den operan nämligen). Men vad får jag se!? Jo, totalt utsållt fram till typ 10 januari... Men tack, jag åker den 7:e januari! Bajs alltså! Blev lite irriterad minst sagt. Men men, misströsta inte, jag hittade en annan jag vill se (Don Juan i Soho). Det verkar bra. Det gäller bara att hitta nån snäll människa som känner att det är dens uppgift här i livet att bjuda mig på den föreställningen eftersom jag knappt har råd med tandkräm just nu... Jaja, vi får väl se hur det går. Hade bra gärna velat se Figaros Bröllop! Faktiskt... Det är bra skådisar med. Ingen ide att älta. Får försöka flirta in mig hos nån så att jag får se Don Juan i Soho med Björn Kellman.

image24Jag är förresten kär i Björn Kellman. Honom ska jag också gifta mig med när jag blir stor. Bara så att ni vet. Björn, Hauru och några till. Vilken stor familj jag kommer få :P

Nä... Nu borde jag börja arbeta. Orkar verkligen. Idag skulle jag ha pluggat i massor, men vad har jag gjort?! Jo ätit FEM kubbar... Vilken strålade disciplin jag har, not! Är det nån som vet hur man lyckas skärpa sig? Jag har nämligen ingen aning!!


//Emma, fettma, here I come!

1 oktober, måndag

Hej värld!

Ik, pluggångest! Så mycket tecken så lite tid! Vad jag göra?! Vad jag göra?!

Ligger efter med mina teckenläxor, vilket leder till att det är fem miljarder gånger svårare att göra de senaste läxorna eftersom vi gör två kapitel per vecka. Det i sin tur leder till att jag drar mig för att göra mina läxor eftersom jag bara blir irriterad pga att det är så svårt... Smart logik där!!... Not!image20        image21

Hittade de här idag... Vad ska man säga? Har jag världens knäppaste lillasyster? Svar JA! Obs, hon knasar sig på båda bilderna. Glasögonen är mormors. Linnski har coola D&G glasögon. Inte för att mormors glasögon är ocoola.

Linen är knäpp!! :D
Och det bästa är att hon är MIN knäppis! :D :D :D


image22
Måste bara lägga upp den här bilden. Den är så häftig. Den är otroligt intensiv. Det är Linen som är modell by the way.


Ja... det var väl det för den här gången.

Teck och hej. Jag saknar alla i Stockholm!!
I NEED MY FRIENDS!!


//äma, nu trött på kinesiska