Laowai

Idag gick jag och Simon till ett litet hak utanför Campus istället för att äta på kantinen. Vi kände inte för kantinmat eftersom de har ganska dåligt utbud på maträtter på söndagar. Leveranserna kommer på måndagar. De har t ex inte haft majs sedan i onsdags! Attans! Igår hittade jag en liten liten rätt med majs dock, och jag blev tokglad. Men när jag gick närmare såg jag att det var majs och köttfärs... Typiskt!
Hur som helst så bestälde vi och gick och satt och för att vänta på maten. Bordet framför oss (mittemot mig och mot Simons rygg) sitter en mamma, pappa och en son. Efter ett tag får sonen syn på mig och ställer sig upp på stolen och vrålar "Laowai!!". Det är ett fult ord för utlänning. Ungefär som att neger är ett fult ord för mörkhyad udag.
Att barn är fascinerade av mitt ljusa hår och konstiga näsa, ögon, ansiktsform etc kan jag ta. Men inte när de gör det på ett sätt som "Titta på apan!!" Då blir jag vansinnig! Och det här var ett sånt tillfälle. Han fick alla andra att titta på mig och då blev jag arg. Så, jag sa lugnt och stilla (på kinesiska):
Nej, jag är inte en laowai, jag är svensk.
Då blev mamman tokgenerad. Och med rätt! För innan hade hon kunnat ssäga till sin son att man inte gör så. Nu började hon säga till honom efter att jag markerat att jag inte tycker det är okej.
Till råga på allt blev jag kallad för "tant" (Ayi) av pojken. "Hej tant!" ropade han. Men efter ett tag så blev han tyst han med. När jag envisades med att förstå allt han sa och jag tillrättavisade honom var det inte längre roligt att göra sig lustig över mig. Vilket jag tyckte var ganska skönt!
Men jag blir tokig på sånt uppträdande! Jag vill bara käka min lunch, inte vara ett cirkusobjekt. Dessutom tycker jag att mamman var nonchallant och det gillade jag inte heller.
När pojken hade lugnat ner sig så kom det in ett ungdomspar. Killen satte sig med ryggen mot sitt bord. Varför kan man undra, jo, för att titta på mig! SUCK! Att jag inte får äta ifred! Det slutade med att jag vinkade åt killen som såg chockad ut, men fortsatte att stirra. När hans flickvän kom bytte han plats så att BÅDA kunde titta på mig. Tjejen var ganska ointresserad, men killen vrålstirra.

Jag bestämde mig för att ignorera honom tillslut och fokusera på Simon istället, och det var mycket trevligare.
Men vilken mage vissa har! Oavsett om man tror att någon kan ens språk eller inte får man väl inte förolämpa!Hittade den här bilden häromdagen och tyckte den var väldigt rolig.
För hur blir det egentligen när en katt har en macka med smör som alltid landar neråt, medan katten alltid landar på fötterna.Nu ska jag lägga mig snart!


Emma

Svart katt vit katt

Jag har blivit sjuk. Har käkat något dåligt. Jag är inte så fasligt dålig, bara i magen, men det är ändå jobbigt när jag måste springa runt halva huset för att gå på toaletten. Och så får jag aldrig vara ifred eftersom det är gemensamma toaletter... Jaja, jag tänker att alla är människor och blir dåliga i magen ibland. Så pinsamt är det inte, bara irriterande och jobbigt.

Nästa vecka har vi mitt-termins-prov i samtliga ämnen. Vet inte riktigt hur de kommer gå. Det är så flummiga kurser att jag inte riktigt vet vad jag ska plugga på... Vi får se hur det går. Det är viktiga prov, men inte lika viktiga som slutproven i januari.

Min plan för vinterlovet ser ut så här (typ):
Första veckan åker jag och Simon till Laos. Det är bara en bussresa härifrån och det vore roligt att se det. Och andra veckan åker jag hem. Ska också prata med skolan om att ta ledigt första veckan nästa termin så kan jag vara hemma en månad. Det borde inte vara några problem.

Nästa helg tänkte jag och Simon (tillsammans med en kille från Polen) åka till Tigersprångs klippan och Stenskogen. Det ligger bara ca 2 timmar härifrån och är ett måste! Jag har hört så mycket om Tigersprångsklippan så det ska bli roligt att se den på riktigt!!

Jag har försökt ladda upp lite bilder, men internet är för segt just nu. Så jag lyckas inte med det. Får se om jag kan skypea med någon under den närmsta tiden. Internet har nämligen blivit sämre och saker tar toklång tid! Så störigt!

Försöker ladda upp lite bilder om en stund igen.En stund senare:
Nu lyckades jag :PDetta är 100 Earl Grey-påsar! Underbart!! <3


Ursäkta den suddiga bilden, men Simon vägrade stå till! Detta är hur som helst ett bevis på att vi har försökt städa vårt stampade jordgolv. Golvet är precis så flammigt som det ser ut att vara. Och allt beror på tidigare gästers smuts! BLÄ! Diskmedel och varmvatten (tar ca 1timme att få det varmt....) gjorde det liiiiiite liiiiite bättre. Det är i alla fall inte glansigt längre.
Bakom Simon ser ni vår kyl som vi inte får använda längre.... Suck på det!
Kattrumpor. Det här är två av våra fem (utom-)huskatter. Ni får tänka bort de fula påsarna som folk från våningarna ovan har slängt ner. Helt sjukt egentligen eftersom vi har papperskorgar precis utanför i korridoren! Suck på vissa människor! Men hur som heslt. De här två kissarna är väldigt söta. När det var kallt häromdagen och småregnade låg de som kringlor på varandra för att hålla sig varma. Väldigt sött. Har bilder på det också, men de ligger i Simons kamera och vi ha inte omvandlat de från RAW-format till jPeg än. Så det får vänta.
Det här är precis utanför oss och av någon anledning brukar katterna ligga just utanför vårt fönster. Helt okej för mig och Simon :)

Förrutom våra kissar har vi också en husspindel. Han heter Nils-Emil och är (enligt Simon) en ofarlig vargspindel. Det heter tydligen så pga att de ser ut som en varg i ansiktet. Jag får tro på Simon för att gå nära för att se bättre låter jag bli. Men det är ganska bra med att ha en husspindel. Han käkar upp annat sått och gott som kryper omkring i vårt rum. Vi har inte riktigt sett någonting, men det finns säkert. Myggor har vi dock... Och små bananflugor ibland. Och för någon vecka sedan såg vi Nils-Emil dra iväg med en liten kackerlacka som han antagligen tyckte var ett passande mål mat. Jag rös, men insåg att det är bättre så än att vi hittar något otrevligt i vår säng! BLÄ!

Så här kan det se ut utanför vårt fönster när det regnar i Kunming. Ja, det är palmer.


Nu ska jag försöka äta lite lunch och hoppas på att magen håller sig i skinnet.


/Emma

M & M

Jag har världens mest knäppa och bästa morföräldrar!

Ni är helt knasiga, men jag är väldigt tacksam!

All kärlek till er!
/Emma

En perfekt söndagEn perfekt söndag :)

Förklaring: Nya avsnitt av The Big Bang Theory, majspuffar med jordgubbdöverdrag (fettfria) och min absoluta favoritläsk; läsk med vaniljglass-smak!

Lever fortfarande och skolan börjar igen på måndag. Kan inte förstå var lovet försvann!


 Nu tillbaka till min söndag :)/Emma

Kunming - nationaldagslovsvecka

Hej!

Jag lever fortfarande!

Vädret har varit tråkigt den senaste veckan och vårt fönster är fortfarande inte lagat! Det gör det ganska fuktigt inne i rummet.

Idag har jag och Simon prommenerat till en stor datormarknad. Det tog kanske en halvtimme, men han sa att det skulle ta max tio minuter... Hur som helst så fick jag tag på en extern hårddisk 1000gb för ganska lite. Prutade hårt och fick tillslut den för det jag ville. Jag är nöjd! :)

Har inte tagit några nya bilder, men det har Simon. Fast... De ligger fortfarande i hans kamera och på min dator har jag inget program att konvertera hans bilder. Så det får gått vänta på att han fixar.

I går (fredag) gick jag och Simon till en pizzeria. Vi var trötta på kantinmat så vi ville prova något nytt! Där fanns det vanliga pizzor och så fanns det lite mer ovanliga pizzerior. Vi beslöt oss för att prova en pizza som vi antog skulle smaka bra (en vanlig vegetarisk med svamp) och så ville vi prova en galen. Den galna blev pizza med choklad (nutella) och banan! Helt tokigt! Det var alltså en vanlig pizza med tomatsås och ost, fast istället för skinka och sånt så hade de laggt på choklad och banan! Kan meddela att det faktiskt var helt okej! Fast, det smakade mer som en efterrätt :P

Annars har det inte hänt så jättemycket.

Vi har fått reda på när vi har lov och när vi har prov. Och lovet har vi 9/1-12/2, alltså en hel månad :) Så nu håller jag och Simon på att fundera hur vi vill göra. Ska någon hälsa på, ska vi åka hem, eller ska vi resa runt? Inte ett helt enkelt beslut! Vi får se hur det går!

Nu ska jag försöka sova. Det är party i korridoren, så vi får se hur det går. Men, jag har mina öronproppar under kudden så att jag när som helst ska kunna ta fram dem. Och de behövs!


Godnatt!
Emma 

Jag saknar förresten min bebis! <3