Qingxu yihui-er yao lai! Suoyi wo gaoxing! :D

Igår var det (förrutom lön) Marie bebådelsedag. Det är alltså då som en ängle, och inte vilken ängel som helst utan ärkeänglen, visar sig för Maria och talar om att hon ska få Jesus. En ganska så jobbig sak att få reda på när man fortfarande är ogift och bara är 13 år.
Att änglar uppenbarade sig för folk är väldigt ovanligt i bibeln, så att det var den högsta av änglar som kom är helt fantastiskt!

Kan ändå inte släppa det här med att Maria bara var 13 år när hon fick Jesus. Det var den brukliga åldern för förstföderskor på den tiden, men endå! Det var ju inte vilken uppgift som helst, när hon dessutom fick utstå spott och spä från hennes medmänniskor eftersom hon blev gravid innan hon gifte sig. Vilket mod från både henne och Josef!

Sen är det ju så klar också våffeldagen!! Vilken vi så klart firade med ungdomarna i kyrkan! Gräddade jag-vet-inte-hur-många våfflor! Men gott var det. Vi hade t om sojaglass eftersom det är några som inte tål laktos. Mumsmums!

Vår affär öppnade också! Sålde för 200 kr första dagen! Inte dåligt! Pengarna går till det som förut hette Lutherhjälpen, men som nu mer heter Hela Världen. Mycket korkat namn om ni frågar mig. Lutherhjälpen vet man vad det är och kan i alla fall härleda till kyrkan. Hela världen kan ju vara vad som helst!

Nu är det strax familjekväll, så jag måste äta middag innan föräldrarna kommer.
Tjing så länge!

//Emma, snart med pannkakor i magen!

Sheng qi le!

Har varit ledig idag och haft tokont i huvet. Tvättat tvätt och diskat disk, men inte städat mitt rum som jag verkligen borde. Bytt lakan dock. Har också försökt spela gitarr. Gick ganska bra under omständigheterna. Lär mig sakta men säkert.

Började titta på La vita é bella, Livet är underbart, men jag kroknade. Simon hävdar att den är vacker och helt klart sevärd, men jag orkade inte. Åt glass som jag tydligen inte tålde. Så jag orkade inte sitta upp i en jobbig stol. Konstigt det där, tål vissa men inte andra och jag kan inte se nån kopling mellan de olika typerna av mat jag kan och inte kan äta.

Nu, är det badtajm. Nästa helg ska jag till Uppsala och hälsa på Da Pells. Ska bli kul, och sen helgen efter det kommer El Simski. Kul i kvadrat!

Bada var det ja....

Vill till Kina, men har inga pengar. Har troligtvis ett sommarjobb till i sommar i kyrkan. Det är bra.


//Emma

P.s.om det är någon som är ledig näst nästa vecka och vill hjälpa till med att spela teater för barn kan ni ringa mig! D.s.

Xianzai, ye meiyou wode Qingxu. Bian ba!

Hemkommen från Norrland och bitter över att inte få spendera lördag (då jag och Simon varit tillsammans i ett år) med Simon. Biljetterna är för dyra...

En rolig sak dock är dessa bilder (som kommer så fort bilduppladdningen fungerar på blogg.se) som jag hittade på Uppsala Stadsteaters hemsida från föreställnigen Knutby som Pelle medverkar i. Han är en statist med repliker (enligt David heter det nåt speciellt, men det har jag glömt).

*Simulerar bild*

Nu ska jag gå ner till källaren och jobba i ett rum som luktar död råtta till följd av en stor läcka från avloppsrören. Yippie!

//Emma

Förresten, var och tittade på en kinesiska film med Simon i Östersund. Den heter Lust Causion ochm är knasbra! Om nån ser detn som dvd, tala om det för mig, för den vill jag ha! Kvinnan som spelade huvudrollen fick yrkesförbud i tre år till följd av denna film. De är allt bra hårda i Kina, för inte var den här filmen mer ekivok än andra västerländska!