Godnatt

Sitter just nu och njuter av tysnaden som för en gång skull har infunnit sig i huset där vi bor. Sitter precis bredvid balkongen med den öppen mot natten. Det är kolsvart men fortfarande behagligt varmt. Lyssnar på syrsorna utanför och tycker att det är allt ganska mysigt här ändå.

Nu är det godnatt som gället eftersom klockan är halv ett. Vi har studerat fram tills nu och ska stupa i säng.

Så god natt på alla er hemma i Sverige!

昆明到了! Framme i Kunming!

Nu är vi alltså i Kunming 昆明. Vi mår bra och resan gick fint. Vi är båda riktigt impade av Hainan airline, toksnyggt och otroligt bra service!

Helt fantastiskt nog fick vi bo tillsammans, så det är jag lycklig över. Däremot har vi inget badrum på rummet, det måste man springa iväg för att komma till. Men det fungerar det också. Vi bor ju där gratis så det är helt okej :) Kunde dock önska att de hade mer Västerländsk standard. Som det är nu är det anpassat efter hur kineser vill ha det och brukar använda badrum. Alltså ganska sunkigt och så, men det går det med.
Har försökt lägga upp lite bilder, men internet är för dåligt, så jag får försöka igen senare. Lyckades i varje fall få upp de här.
 
Vi ska ha internet hemma, men det är så otroligt dåligt! Flera gånger per dag lägger det ner och då måste vi ringa till internetkontoret på campus. Och så får de komma igeeen..... Nu har de kommit tre gånger och vi har kanske haft internet i två timmar drygt. BLÄ! Så nu tröttnade vi eftersom det är söndag och vårt internet dog efter två timmar igår igen. Och nu jobbar ingen som kan hjälpa oss. Det störiga är att det är deras router det är fel på. Inte våra grejer. Så man måste starta om routern varje gång det blev knas, men det får vi inte göra. Trots att den sitter en våning upp i vårt hus... Men men. Vi har tak över huvudet och det är bra. Vore bara lite trevligare att kunna surfa hemma istället för att som nu fly till ett café och köpa dyrt fika för att kunna använda deras WiFi (trådlöst internet mamma :P).

En rolig sak är att det finns många 奶茶ställen. Direktöversatt betyder det mjölk te, men det är rätt missvisande. Det är en mjölkaktig dryck som är sötad och påminner om te. Fantastiskt gott! Man kan få det både kallt och varmt. Det fanns i både Taiwan (där det är uppfunnet och kallas för bubbletea pga de små guava-bollarna man lägger i botten) och Changchun, så jag är väldigt glad att de finns även här! :) 
 
Mitt bubble tea/pearl tea/mjölkte/ 奶茶, här med blåbärssmak. De små guavabollarna syns inte så bra, men de är ungefär en centimeter stora och har en gummiaktig konsistens. Gottigt :)Vi har även varit på Walmart och köpt bra-att-ha-saker så som frukost, sy-kitt och papperskorg :) Hyllan köpte vi också och där har vi nu mera våra disksaker och ätsaker (sked, skål etc). Kan meddela att det ser bra mycket mer charmigt ut nu än när bilden togs :P


Vi köpte även det här tältet. Här är det haftigt uppslänge, men nu är det rakt och mycket fint! Det är ett myggnätstält. Och vi uppskattar det mycket :P Det är nämligen så att det saknas en fönsterruta i vår balkong så myggen kommer in varje kväll och gör det olidligt att sova! Så då köpte vi det när vi var på Walmart. Det är 150cm brett och kostade 99yuan. Tokvärt det om ni frågar oss! Det är rätt anskrämligt, men det gör att vi sover bra på nätterna. Så hurra för oss!
Pinnen i förgrunden är en galgupphängare till tvättlinor i taket. Också en väldigt praktiskt sak vi har köpt, den för 2,80 yuan. Inte helt fel :)

Vädret är helt fantastiskt här! Eftersom Kunming ligger så högt upp (1900 över havet) är det inte så galet varmt här som det annars borde vara med tanke på breddgraden. Igår var det varmast hitintills och då var det 26 grader. Annars ligger det runt 22-24 grader, vilket passar mig perfekt! Det är dessutom sol varje dag! Så det blir nog bra här. 

Nu har jag tyvärr inte fler roliga bilder. Kameran är hemma och jag är på ett café. Men jag ska försöka lägga upp fler så småningom. Hoppas på att få internet så snart som möjligt igen! Blir tokig utan det! Om folk behöver komma i kontakt med mig fort så har mamma och pappa Simons kinesiska mobilnummer. Jag har ännu inte skaffat något. Det råder något av en pengabrist fram tills vårt stipendium kommer, vilket det bör göra snart. I torsdags skickade skolan våra uppgifter till Konfuciusinstitutet i Peking så nu ligger det på deras bord. Hoppas de är effektiva!


Ta hand om er så får vi se när vi kan höras igen!

Emma