30 augusti, torsdag

Hej!

Har inte tid att skriva just nu. Änvänder en annan snubbes inloggning på skolan.
Tänkte bara säga att jag lever och att kinesiska är svårt men grymt kul!!

Allt för nu.

//Emma, nu med lång dag kvar


Just det, jag såg Baryshnikov igår!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Var bara tvungen att skryta lite :P

Student

Hej värld.

Kom på att jag inte lagt upp några bilder från min student och så råkade jag hitta den här. *Behöver det tilläggas att jag har tråkigt?*

Så, för er som inte var med, här är ett ypperligt tillfälle att ta igen det :Pimage17

//Emma

25 augusti, lördag

Hej värld!

Dags för lite uppdatering från den stora metropolen Motala. Tja... Vad ska jag berätta?... Jag bor ensam i min stora lägenhet. Störtskönt på dagarna, jätteläskigt på kvällen. Är en aning paranoid. Diskar själv, lagar mat själv, tvättar själv. Ja, ni kanske hajjar. Bo själv är rätt annorlunda. Jag gör liksom bara det jag vill göra. Men... det blir rätt långtråkigt. Tills nu har jag inte lyckats skaffa internet, så kontakt med mina medmänniskor har varit minimal. Just det, jag har skaffat hemnummer. Fråga så får ni det.

Skolan då. Jo, den rullar på. Kinesiska är rätt kul och inte så svårt som man kan tro. Eller tecknen är skitsvåra. Man måste till och med hålla pennan exakt rätt för annars kan det bli ett minimalt fel och då blir det oläsligt. Inte som i svenskan där man ser vad det står även om ett b t ex ser ut som ett h för att man slarvat lite. Så nu kan jag säga lite vässentliga saker som, Mamma, häst, skälla och hampa. Väldigt bra ord om jag får säga det själv. Och så klart, tack, hej och jag älskar dig. Det är väl så sort mitt kinesiska ordförråd är än så länge. Förresten kan ordet "Ma" betyda mamma, häst, hampa och skälla på beroende hur man utalar det. Kinesiskan har nämligen fyra olika grundljud (läs toner) och beroende på vilket ljud man använder när man säger "ma" blir det helt olika ord. Lite skumt med tanke på att de har olika tecken för varje ord. Men men, det löser sig.

Längtar hem förresten. Motala är väl fint, men det kan jag nu. Det är liksom inte så kul att konversera med sig själv hela dagarna. Trött på att laga mat till mig själv också. Frukost, lunch och middag. Blä! Önskar att jag var som en orm som bara behöver käka en gång var tredje-fjärde månad. Är det nån som har en antilop?

Just det, jag kommer att bo i Kina i drygt fyra månader, inte tre. Och åker gör jag vecka två. Alltså mellan 7-14 januari och kommer hem nån gång i maj.

Hopp och hej.

//Emma, nu med för mycket godis i magen.

30 år idag!

Coolt!

Idag har mamma och pappa varit tillsammans i trerttio år!! Det är typ massor med länge! Fast, de blev tillsammans när de var 17, så det kanske inte är så konstigt. Men i alla fall! Trettio år!! De har varit gifta i 21.
Tänk att vara tillsammans med nån i trerttio år. Samma person dag ut och dag in. Det är ganska häftigt!! Så skulle jag också vilja ha. Det coolaste är endå att de fortfarande busar med varandra och pussas i smyg.

Yippie-ka-yay!

Snart ska jag bjuda på daimtårta för jag slutar i morgon (vi har ingen eftermiddagsrast på fredagar). Ska bli SÅ skönt att slippa åka hit! Inte för att det är tråkigt att åka motorcykel, det är det inte, men det är jobbigt med monotona tråkiga arbetsuppgifter. Dessutom är det så varmt att man kan dö!


//Emma, nu med kollosal träningsvärk i ryggen! IK!Senare:

Såg just på
www.expressen.se att det är en kille på 35 år som har smittat två tejej med HIV... Alltså vad säger man?! En tjej var 14 den andra 47! Alltså inte speciellt gamla. Hur gammal tror ni 14:åringen hinner bli? Jag blir så arg!!! Det är fruktansvärt och straffet han får är tre år i fängelse och  800'000 i böter. Alltså ingenting!! Han har förstört deras liv. 14:åringen kommer aldrig att kunna ha sex! Inte kvinnan heller, men hon har antagligen levt livet som tonåring! HUR kan man göra någonting så avskyvärt som att förstöra två personers (och deras familjers) liv?! Jag försrtår verkligen inte.

//Emma, nu med vredesutbrott

15 augusti, onsdag

Hej värld!

Hej hej hemskt mycket hej. Ja, det har det verkligen blivit. Det är ett jättestort möte här på kontoret och bara söte killar. Visserligen är det lite äldre, vad kan de vara, 25, men söta får man tycka att de är.

Just det, jag har mailat typ alla i min släkt om att jag åker till Motala. Hitintills har bara folk från mammas sida svarat. Döm då av min förvåning när jag fick ett brev från min kusin Johan (brosra med Mats, fotografen ni vet.) med familj där de dessutom sa att de kanske har en soffa att låna ut! Kan det bli bättre?! Ja, det kan de lugnt bli, men det här är i varje fall väldigt bra! :P

Är lite glad idag. Jobbiga personer här på kontoret är inte här och jag har fått mycket jobbiga och svåra saker gjorda. Dessutom har jag hittat tillbaka till Rent som jag har varit ifrån et tag. Men jag har nu kommit på det. Jag SKA bli musikalartist. Jag vill verkligen det. Jag ska i varje fall söka till Sång och Teater i Sumpan nästa år med Becca, Frida skulle eventuellt söka.

Hopp och hej. Jag har tråkigt!


//Emma, nu med sallad i magen :D

14 augusti, tisdag

Hej värld!

Igår var jag hemma hos Pelle och gav hans lillasyster en musikteorilektion. Hoppas att det ska ge lite mer klirr i kassan. Det gick inte så bra igår. Linnea var väldigt trött och hade inte repeterat någonting så vi kunde i stort sett inte gå vidare, vilket gjorde mig väldigt frustrerad eftersom det här var sista gången som jag kunde komma till Pelle. Jag flyttar liksom om några dagar. Jaja, jag fick i alla fall em magnum mandel så kvällen var väl inte helt misslyckad.

Min förestående flytt äger rum på fredag. Jag åker till Motala på fredag och sover därpå natten, på lödagen är jag i Göteborg (varför kan jag inte berätta) och åker tilbaka för att sova på lördagsnatten. Så man kan väl säga att jag bor där på riktigt från och med lördag natt. Bara så att ni vet.

Just det ja... Jag skulle ju skicka ut min adress till alla... Får ta och göra det.

Klippa mig borde jag också göra innan jag åker ner, men HUR ska jag få råd?!! Studiebidraget måste gå till hyra, frukost, lunch, middag, skolarticklar etc och det värsta är att det inte kommer förns den sista september!! IK!

Nu åter til källaren och en metalgalen byggjobbare som snackar skumt med mig hela tiden. (Han har förresten otaliga piercingar. Vågar inte tänka på vilka osynliga ställen han har metallbitar).


//EmmaLite senare, typ vid 14:16

Har SÅ tråkigt! Det är så varmt att man dör i källaren! Så jag gick upp till kontoret och hittade de här:

Torktumlare:
En apparat designad för att äta strumpor.

Frisör:
Någon som ger dig en frisyr som du aldrig kommer att kunna göra om igen. Se Magiker.
Läppstift:
På dina läppar: Färg att öka skönheten på dina läppar med.
På hans krage: Färg som bara en slampa skulle använda.
Park.
Före barn: Ett verb som betyder "att gå någonstans och hångla."
Efter barn: Ett substantiv som betyder "ställe med gungor och rutschbana."


Hoppas det smakade :P

//Emma, nu monstret i källaren!


Förresten, jag glömde nästan. Jag har tagit kontakt med Jaanas mamma. Fick adressen till Jaana, som visade sig vara samma som förut. Varför har jag då fått ett flyttkort med en annan adress till Jaana? Det kan man fråga sig. I varje fall så har jag skrivit ett brev som jag ska posta när jag kommer hem. Ska bara köpa ett frimärke annars blir det lite svårt.


Sötnos


Hej igen!

Tänkte bara slänga in en rolig bild jag hittade på sötnos (från Pers blogg)! Bilden och bildtexten är hans. Enjoy!
image16

"..det här stod det inget om i broschyren..!!.."
Lite läskigt att åka bil i bur.


//Emma

8 augusti, onsdag

Hej värdl!

Åh vad jag är dum! Ville bara reda ut det. För dum är jag! Jag skällde på Fedrik på vad som visade sig vara felaktiga grunder. Oj oj oj vad dum jag är!!

Var ute med David igår! Oj vad skönt att träffa människor som inte sitter vid datorer 8 timmar per dag. Jag hade jättekul med David. Vi fikade (någonting som jag inte gjort den här sommaren!! Fy på mig! Att fika är ju en måste när man har semester), gick runt i Gamla Stan, gick på Östasiatiska Museet (vilkens utställning jag länge velat gå på. Kinas trädgårdar, det låter ju spännande eller hur? Men Blurk! Maken till tråkigare utställning får man leta efter!) och sen, inte nog med att vi hade megamysigt så fick jag en flyttpressent!! Wie! Två jättefina hjärtformade krokar med sugproppar! Jättefina och jätterosa! Och sen vet ni vad som hände då?! Jag fick en till pressent!! Värsta julafton! Det var en supersöt ljussling med röda hjärtan. Båda grejerna har jag velat ha länge (David visste inte om det)! Koolers!

På fredag är det mys! Förstår inte hur jag ska hinna bara! Måste packa. Har knappt gjort det och på lördag tidigt på morgonen går lasset.... IK!!! Jaja, jag får lösa det på nåt sätt. Grejen är att jag ännu inte har några kartonger. Ett betydande problem.

Nu ska jag återgå till mitt arbete.

Morsning korsning.

//Emma, nu med välbehövd time-out

6 augusti, måndag

Hej värld!

Blurk!! Första dagen på jobbet... Sådär kul alltså. De som är ansvariga för det jag håller på med är fortfarande åp semester och det var dem som bad mig komma tillbaka eftere semestern för att göra grejer åt dem! Men suck vad smart. Not! Jaja, jag får pengar i alla fall.

På frerdag kommer mitt folk till mig! Yippie! Och på lördag åker jag till Motala för att flytta in mina grerjer i lägenheten söm för övrigt är världens finaste etta! Och på söndag åker jag tillbaka till Stockholm för att jobba klart en sista vecka och SEN flyttar jag på riktigt!! Scary stuff man!

FRIDA!! Jag längtar efter Frida! Har fått värsta Fridarycket. Mycket märkloigt måste jag säga. Inte för att Frida inte är en jättebra kompis och värd att längta efter. Det är mer min hjärnas besatthet av Frida just nu som är tämligen skum. Det är typ som när man får en låt på hjärnan, fast Frida :P


Och nu mina damer och herrar. Det ni alla har väntat på...... *trumvirvel*......

VI HAR SKAFFAT KATT!!!! Wie! Hon är så söt! Helt grå och skiftar i silver. Vi adopterade henne från katthemmet (
www.djurhjalpen.nu). Där hette hon Sötnos, men det känns ju lite fånigt. "Sötnos kom in och ät!" Nja. Men vi får se. Om ni vill se bilder gå in här-----> http://haakenbaad.blogspot.com/
Det är Pers blogg. Samma Per som Cheezy kom från.

Nu måste jag tyvärr jobba igen. Men det är bara 19 minuter till fikapaus!


//Emma