Dålig tisdag!

Kan fortfarande inte lägga upp bilder här. Det gör mig sur!

Simon är inte här (och jag är inte där).

Linen ska kanske på värsta roliga resan, men inte jag.

Bengt är ledig, men inte jag.

Simon sover, jag jobbar.

Blä! Har så svåra uppgifter idag! Blä!


Dessutom är det dåligt väder!

None


Fast den här bilden är fortfarande oslagbar!
*Obs, den ligger redan inlaggd så därför kan jag lägga upp den*

15 april, sista anmälningsdagen...

Idag är det den 15 april, vilket betyder att det är sista anmälningsdagen till högskolan. Jag gjorde min anmälan för ett bra tag sen. Redan i mars tror jag att det var. Men nu ville jag ändra en liten grej. Så jag gick in på www.studera.nu som sköter alla snmälningar för att. Men... Det är så många som gör sista minutenanmälningar så att hela hemsidan har kraschat! Hittade den här rubriken på dn.se. *Skulle varea bild här, men det går fortfarande inte. Titta på elpiano.bilddagboken.se istället* Tyckte det var lite kul. Fast mest tragiskt, för så här har det varit i flera flera år. De tre åren jag har kunnat söka till högskolan har det varit så, enligt Simon, alla hans fyra :P Att studera.nu inte köper en bättre hemsida som har plats för fler anvädare när detta händer år efter år!! Makalöst!

Puckon!!

Jag blir arg!

Den nya fina regeringen vill förkorta tiden som man kan få studiestöd till 36 månader (alltså 4 år)! Det är skandalöst! Om man kommer på efter två år på en utbildning att det inte var rätt, så kan man inte plugga om eftersom du bara har möjligthet att läsa två år till med bidrag! Det kommer leda till ett elitsamhälle där bara de som har råd att studera utan att behöva CSNs hjälp kommer att studera!
Eller om man i medelåldern kommer på att man vill skola om sig, då har man inte möjlighet till det heller! Fruktansvärt!

Förstår inte hur de tänker när många utbildningar är på 5-6 år! Puckat!

Det finns möjlighet till förlängning på upp till 18 månader, men för att få det måste man uppfylla dessa krav:

"Studiemedel för studier på eftergymnasial nivå ska lämnas i högst 36 månader (4 år). Studiemedel för eftergymnasiala studier får lämnas i ytterligare högst 18 månader (2 år) till studerande som
1. har avlagt kandidatexamen, konstnärlig kandidatexamen eller yrkesexamen som omfattar minst 180 högskolepoäng eller en motsvarande svensk eller utländsk examen,
2. har fullgjort minst 180 högskolepoäng eller motsvarande inom en utbildning som syftar till en yrkesexamen om minst 210 högskolepoäng, eller en motsvarande utländsk examen, eller
3. har avlagt kvalificerad yrkesexamen som omfattar minst 80 KY-poäng, eller en motsvarande svensk eller utländsk yrkesexamen som inte är högskoleutbildning."
Förslaget i utredningen på när det ska träda i kraft är 1:a juli 2010 med en övergångsbestämmelse till 2014".


Det betyder att om jag läser kinesiska i två år och sen kommer på att jag itne vill bli tolk/lärare utan arkitekt så hinner jag inte läsa 180 högskolepoäng (en termin är 30hp) innom de två resterande åren!

Alltså är samhället och skolsystemet bara till för de som vet vad de vill på en gång och bara vill ha ett yrke livet ut!

Dåligt!Så därför uppmanar jag alla som läser och håller med mig (mer info finns bland annat på DN.se) att skriva på denna protestlista:

http://www.namninsamling.com/site/get.asp?Stoppa_skarpta_villkor_for_studenter


//Σmma, nu med rök ur öronen

P.s. Pelle kommer på söndag och det ska bli superkul! D.s.

Hen kuai! Haoba! :D

Snart snart kommer Simon hit! Längtar mig grön!

*Här skulle det vara en bild på Simon, men datorn strejkar. Bilden finns istället på elpiano.bilddagboken.se*

Har jobbat sen lite innan 8.00 i morse och ska jobba till 23.00 ikväll. Är det okej? Konstigt nog är jag inte trött än? Kan det möjligtvis ha med mitt stundande möte med en viss från kallare breddgrader? Vem vet?

Det blir i alla fall 15 timmars arbetsdag om det är någon som undrar.

Har spenderat de första 6,5 timmarna med att spela teater för barn i årskurs 4. Det är sjukt kul! De har så mycket kommentarer och är så livliga. Jätteroligt. Skulle inte vilja byta bort mitt jobb!

Tjipp och hej, nu ska jag gå och köpa yoghurt till middag (ja mamma, åt en ordentlig lunch!).

//Emma, eller ska jag säga MAria-Magdalena?