Snart hem!

Idag har varit en jattejattejobbig dag!
Borjade med att jag hade valdiga problem med min mage, sa jag missade min tenta... Bajs... Och inte nog med det. Nar vi gick till dormet for att stada ur det sista sa blev det kaos!! Vi var tvungna att prata med Bajsgubben och han kravde oss pa 800 yuan for saker vi inte hade haft sonder! T ex fonstret!
Simon hojde rosten och svarade emot den har gangen, for aven idag blev vi kallade for lognare. Massa jobbigt. Lang historia kort. Vi hade inte sa mycket pengar med oss sa vi sa att vi skulle ga och ta ut, men vi gick hem... Jag tanker inte betala 800 for m=nagot jag inte gjort! Bajsgubben ar en psykopat! Valdigt otrevlig och lyssnar inte pa nar vi pratar. Sager bara att det ar omojligt och att vi ljuger.

Men, i morgon ska vi aka hem. Vi har overvikt men hoppas det gar anda. Kl04.30 kommer en svindyr taxi hit dar vi bor just nu. Klockan ar nu 23.14... Inte mycket somn..

Men men, nu ska jag forsoka sova bort min nervositet.


Kram kram!
Emma

Snart hemma

Nu är klockan massor och jag ska snart sova.
Har gjort en av mina läxor, den andra förstod jag inte. Men men, en är gjord i alla fall och jag känner mig nöjd med det. En kortare uppsats om hur livet kan vara i Peking när man är ny på kinesiska. Hoppas det inte är allt för många grammatiska fel.

Pratade med en av mina lärare idag om att jag ska skriva proven tidigare. Det visste han inte. Och lärare Ma hade inte pratat med honom, så jag får nog gå och prata med henne i morgon och be henne tala om för mina lärare hur allt ligger till. För jag måste skriva två prov nästa vecka och mitt sista (hat)prov samma dag som jag åker till flygplatsen (men det är veckan efter). För eftersom huset där jag bor låses kl00 varje kväll och inte öppnas för än vid kl06 på morgonen hinner jag således inte till flygplatsen i tid på morgonen. Planet går 7.25, så jag åker vid midnatt på kvällen innan. Förhoppningsvis följer Simon med och håller mig sällskap <3 Kommer bli konstigt att inte vara med honom dygnet runt på en dryg månad. Har ju bott, gått i skola, ätit, pluggat, tittat på fil och borstat tänderna ihop med honom varje dag sedan september. Men men, det finns skype :)

Thomas har bestämt sig för att åka hem.... Väldigt tråkigt, men han behöver det. Det tråkiga är dock att han drar redan den 15 december i all hast. Men men, han får fira jul tillsammans med sin Nina så det blir nog tokfint för hans del. Tråkigt för oss bara...

Fick lära mig 笑一笑十年少 för ett tag sedan på en lektion. Det betyder ungefär "Skratta och bli tio år yngre". Dessutom rimmar det (xiao yixiao, shi nian shao). Lite roligt och väldigt typisk för Kina!


Nu ska jag sova. Simon sitter och knåpar med läxan. Duktiga Simon!


Godnatt!

Strömlös i Kunming

Är sjuk men börjar bli bättre! Hurra!
Simon har varit så gullig och hjälpt mig med allt möjligt när jag varit dålig. Ibland är det bra att ha en Simon alltså :)

I går räknade jag dagarna till jag åker hem för första gången. Och jisses vad jag blev chockad!! Det är ju bara 16 dagar kvar! Det är ju nästan ingenting! Och på den tiden ska massor hinnas med! Bland annat tre stycken slutprov... Bävar inför slutprovet i vår huvudlektion. För oavsett hur mycket jag pluggar på vår lärobok så tar han ändå helt andra irrellevanta saker til provet! Det gör mig vansinnig! Till förra provet tog han t ex en jättefråga (15% av provet) om måttsord (typ som en och ett fast det finns hur många som helst på kinesiska.). Och det hade vi inte lärt oss alls! Och är då inte 15% lite väl mycket poäng? Sen var det en anna fråga på 30% av provet som också var oförberett. Blir sur på det för godkänt ligger på 60%. Blä! Men jag ska försöka göra mitt bästa så får vi se vad som händer.

Idag gick elen här på campus. Allt blev svart! Då fick Simon schpunk och gick och köpte en stor tejp. Tejpen använde han till att ta ett lakan och tejpa för vårt trasiga fönster. Det regnar och är åtta grader idag så han stod inte ut. Bra gjort!

Jag har fått frågor om önskelista. Har mailat pappa en, men jag skriver ändå ner lite saker. Men bara så ni vet så förväntar jag mig inget!

Önskelista:
* leggins (alla färger, mönster utföranden okej, storlek typ M)
* toffsar
* smyckeskrin i flera våningar till framförallt örhängen, typ som mamma har
* presentkort på Åhlens, Triumph, H&M
* byxor
* tjocktröjor
* hårspännen
* c-vitaminbrus
* bidrag till en liten kompaktkamera
* pulvernyponsoppa att ta med till Kina
* knäckebröd att ta med till Kina
* varma koppen (vegetariska) att ta med till Kina
* bra promenadskor (höst/vårskor) med stötdämpning. Mina ecco dog i Changchun
* mortel (helst keramik eller sten)
* blombord (ett sånt där avlångt man stället under fönstret)
* äggskivare
* degskrapa
* tårtfat med fot
* sprits och andra tårtgrejer som finns på Ikea
* liten ungsform lagom för två pers
* pensel för bakning i silikon
* Biljetter till Svansjön på Dansens Hus. Den som är gjord av Bouncekillen Fredrik ”Benke” Rydman.

Se det inte som en beställning, utan mer som tips. För återigen, jag förväntar mig verkligen ingenting i år!Så här såg vi ut i Dali uppe i bergen. Det syns inte på bilden, men träden var väldigt gröna.På väg ner för berget i karbinbanan igen. Husgruppen till vänster är Gamla Dali (där vi bodde och turistade). Sjön som man ser är Kinas 7:e största och heter Öron havet. Den heter så pga att formen på sjön påminner om (enligt kineser, inte mig) ett öra.
Berget var förresten på ca 2000meters höjd (Kunming ligger på 1900m ungefär så jag kommer ha tokbra kondis när jag kommer hem!). Vårt högsta berg i Sverige är Kebnekaise och det är 2104m.

Eftersom det tar ca 30 min att ladda upp bilder kan jag inte lägga upp fler idag. Men detta är lite i alla fall.

Saknar alla där hemma och hoppas ni har det bra!


/Emma