Bona {hjarta} kinesisk byrakrati = sant

Hej hej alla ni i Sverige.

Idag har varit en knasig dag. Bade Sofia och jag kunde inte sova i natt. Det gick bara inte. Men vi lyckades enda alapa oss till skolan i god tid. Val dar traffade vi en gammal elev till Xiaojing och Stefan. Petter heter han. Han snackade en stund om hur det ar att studera kinesiska pa ett universitet i Kina. Det var mycket intressant. Blev lite sugen samtidigt som jag blev avskrackt. Allt handlar i stort sett om sjalvstudier, nagonting som jag verkligen avskyr! Efter det tog vi en rast pa kanske fem minuter. Sen lektion i kinesiska. Vi gick igenom de nya orden. Men nar vi hade kommit till "efterson" knackade det pa dorren. Det visade sig att det var en jattejobbig person som stod utanfor. For att ni ska forsta foljande behover ni forst lite bakgrundsfakta.
Bakgrundsfakta:
I Kina vander man sig ofta till lagenhetsformedlingar nar man vill ha en lagenhet. Det ar ett snabbt och latt satt att fa tag pa en lagenhet. Kruxet med det ar att de har lagenhetsformedlingarna tar en avgift for sina tjanster. Namligen en hel manadshyra.

Sa, eftersom det ar latt att kolla pa lagenheter med formedlingar anvande sig Xiaojing och Stefan av det for att fa ett hum av vilken typ av lagenhet man kan fa for 3000, 4000 och 5000. Bara for att fa koll pa marknaden. Sen gick de och lade i flygblad i varneda brevlada i vart omrade for att fa tag pa en lagenhet utan att ga via en formedling. Det gick jattebra tills en formedling fick reda pa att Xiaojing och Stefan hade fatt tag pa en lagenhet som de hade tittat pa for formedlingen. Darfor har de kommit med jamna mellanrum och trackaserat oss i lagenheten. Givetvis har polis tillkallats varje gang, men idag formiddag fick polisen nog. De sa i stort sett betala eller flytta. Det har ar ert problem, blanda inte in oss mer. Gubben fran formedlingen gick. Men... efter tio minuter var han tillbaka med en kompis och tillsammans stod det och bankade skrek och hade sig utanfor dorren. Tillslut ringde Xiaojing polisen igen och sa att vi inte kunde komma ut for att de stod i vagen. Vi vantade och vantade... och vantade och tillslut fick vi nog av att vanta. Vi var hungriga for vi hade vantat ganska sa lange! Klockan var bra mycket over lunch nar vi i klassen bestamde oss for att borja mobilisera oss. Dvs tog pa oss jakorna och gick ihop till en mycket tight klunga for at kunna mota bort tanten och gubben. Men precis da kom polisen. Snacka om ett antiklimax!
Vi kom ut och kunde ata lunch. Och Xiaojing och Stefan far flytta for de vagrar betala till formedlingen och muta polisen. Bra larare!

Ja... Det var i stora drag min dag. Gick runt och letade frimarken ocksa, men det ar inte sa spannande.

Lev val!

Kram kram
Emma

Dagens ord: Mian tiao = nudlar. Uttalas som det stavas. Memorera!

Kommentarer
Postat av: Beccan

Ich Gürk Dich!
:P

Postat av: Linskipinski

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej, syster! :D :D

Saknar dig, kom hem snart!

Puss och kramar! :D :D

2008-02-03 @ 21:28:46
URL: http://linen1.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback