16 juli, måndag again

Hej hej hemskt mycket hej.

Nu har jag åkt på seitzing (ingen som helst aning om hur det stavas) runt hela stan. Började med att klippa mig. Och ja, nu är det kort. Typ som min syrra om ni vet hur hon har det. Fast jag har inte page. Sen åkte pappa och jag till Kista och köpte mobilladdare till bilen. Jag undrar vem som kom på att man kunde kopla in en mobilladdare i cigarettändaren i en bil... Hur kommer man på en sån konstig ide? Fast egentligen är det ganska så smart. Funkar ju bra. Hur som hellst så åkte pappa och jag vidare på vår tur och köpte plastbestick och glas. Sen köpa flipprisar. De blev röda med fula blommor på. Och för er som inte talar  "håkansonska" kan jag meddela att flipprisar är flippflopp. Glass!! Det glömde jag att nämna. Sem blev det nån skum italiensk glass som jag fortfarande inte har fått smaka. "Nä, först måste du äta middag!"  Jobbiga förälldrar och deras pedagogik. Sen lånade jag en engelskakurs och Hary Potter och halvblodsprinsen på bibblan i Vällingby. Äntligen kom jag dit! Har försökt länge.

Tja... det var väl min dag. Eller nä. Jag har hämtat pass och så också och jag såg inte helt puckad ut. Alltid något. Bild på min frisyr kommer inte idag. Får bli efter Berlin.

Nu, packa.


//Emma, nu med stort glassug.


P.s. Varför är jag alltid hungrig när jag skriver här? Fixerad vid mat? Jag? D.s.

Landet

image15

Tänkte bara säga att det är här jag ahr varit i en vecka. Bilden är från förra året då det var otroligt lågt vatten. Nu är det en halvmeter högre, vilket visserligen är ovanligt högt, men i alla fall. Här är det.

//Emma

16 juli, måndag

Hej värld!

I morgon åker jag till Berlin. Kul kul. Ska kolla på Nefertiti bland annat. Och Ägyptische Museum. Dem är skulle de där tyskarna. Stava Egypten med Ä. Kommer hem lagom till Carolines födelsedag. Och sen ska jag sova hela resterande semestern! Sova sova sova!!! Så jag längtar!

Fick kort idag av Barbro (Pelles mamma) från studenten. De var helt ur fokus, men ett eller två blev bra. Dessutom så är det tanken som räknas. Gölligt värre.

Sista Harry Potter kommer ut snart. Ska bli spännande och se om han nu dör i slutet som alla har sagt. Det tvivlar jag ganska starkt på eftersom det mer känns som ett PR gippo. "Kom och läs! Harry, den mest omtyckta trollkarlen i hela världen kommer att dö!" Nja, det känns lite fel. Dessutom är Harry Potter en barn/ungdomsbok, då kan inte det onda vinna. Det är fel.

Nu, ringa Stockholms Universitet och böna och be om en pinkod som jag slarvat bort, sen packa och klippa mig kort! Kanske lägger upp en bild på hur det blev om jag hinner. Vi åker tiiiidigt i morgon bitti, så jag måste sova.


TJipp och hej

//Emma, nu med värmeslag

Bona Here I come!

Hej värld!

JAG HAR KOMMIT IN PÅ BONA!!!
Jag fick beskedet igår precis innan jag skulle gå på bio (såg förresten Harry Potter igår, den SÖG!). Det betyder att jag kommer att bo i Motala ett halvår och i Kina i tre månader (Typ feb-maj) nästa år! Hur coolt är inte det?! Jättecoolt kan jag tala om!

Nu ska jag åka till mormor och morfar och äta bullar :D Sen ska jag packa för att åka till Tyskland! Yippie!

Hopp och hej!

//Emma, nu med storhetsvansinne


6 juli, fredag

Hej värld!

Ibland känner jag mig som Kate i Avenue Q i sången "It sucks to be me!"...
"I'm kinda pretty, and pretty damn smart! I like romantic things like music and arts. And as you know I have a gigantic heart, so why don't I have a boyfriend! Fuck, it sucks to be me!"

Typ, fast med mer ödmjukhet än så. Jag går inte runt och tror att jag är så himla smart och snygg. Men i alla fall.


Nu ska jag gå hem och ha semester i FYRA VECKOR!!!! Hurra för mig!! LOOOOOOOOV!!!


//Emma, nu på bra humör

5 juli, torsdag

Hej värld!

Jag blev just erbjuden att komma tillbaka till mitt jobb efter semestern! Yippie! Mer pengar till mig! Va skönt! Dessutom har jag ju fyra veckor att vara ledig på. Bra bra!

Idag är det torsdag (står det där uppe om ni missade det) och det betyder bio med Frida! Ja! Pirates 3 ska vi kolla på 19:45 i kväll i Vällingby! JÄ!! Vällingby rockar, and so do Frida and I! Real musikalare löw!!

Hrm.. ja...

I varje fall. Bra dag. Extrajobb, vegetarisk lunch snart och bio. Kan det bli bättre? Inte mycket om ni frågar mig!

Mailade förresten min ansökan igår kväll. Betygen skickade jag också igår, så de borde vara framme snart. Hoppas hoppas!! Christer (här på jobbet, han som är så snäll och tar hand om alla och är genommysig) berättade att hans fru jobbar på Ericson och kan kanske fixa in mig på Ericson i Kina om jag vill ha jobb där sen om jag nu stannar. Vi får se, men det låter lovande. "Du Oberon, det här går vägen!"


//Emma, nu med stor hunger, både på mat och livet.


P.s. Tack Simon för kommentaren. Det hjälpte <3

4 juli, onsdag

Hej värld!

Ikväll ska jag skriva klart min ansökan och sen... sen ska jag SLAPPA!! Haha!
Det har jag inte gjort på så länge! Har sovit i genomsnitt 5 timmar per natt ett bra tag nu. Äntligen ska jag gå och lägga mig i tid!

Jag har kommit in i en sakna Cheezy fas. Kan knappt titta på gamla foton av henne... Det gör så ont. Det kanske är svårt att förstå för en som inte har haft ett tillgivet husdjur, men det gör verkligen ont. Jag saknar henne konstant. Det går inte en timme utan att jag tänker på henne. Hon var min bebis och bästis. Hon var villkorslös. Och nu har jag inte det där som jag trodde jag skulle ha i femton år till...

Saknar min lilla söta skatt.


3 juli, tisdag

Hej värld.

Ikväll ska jag skriva mitt personliga brev till Bona Folkhögskola. Lite läskigt, men lärarna som jag pratat med är snälla så det blir nog bra. Tror faktskt att jag har en chans att komma in där. Roligt roligt! Det jobbiga kommer bli att flytta hemmifrån. Jag är rätt "familjig" av mig. Men kan berget inte komma till Muhammed får Muhammed komma till berget. Eller hur var det nu?...

Bio med Frida snart! :D

Lunch om en liten stund. :D Håller på att dö av hunger just nu. Åh, det var så pinsamt, men min mage kurrade typ jättehögt för en timme sen... Det lät som en motorsåg eller nåt sånt. Jag arbetar liksom på ett kontor där de flesta är tysta. Jaja, jag är bara människa.

Har ni sett mina Cheezybilder än? Är de inte fina

Hör och häpna, jag ska ikväll till Rusta! Jag har aldrig varit där tidigare men nån gång ska vara den första. Och det blir ikväll efter jobbet. Jag ska (eller rättare pappa ska) köpa luft/badmadrasser för 10 spänn. De är så billiga att man kan gödsla med dem. Eller, kanske inte, det är dåligt för miljön, men ni förstår vad jag menar. Slit och släng madrass till Norrtälje.
Appropå Norrtälje. Jag åker på lördag!! Jippi! Längtar faktiskt. Lite skumt att längtra efter ett hus på 25 kvadratmeter och ett eluttag, men det gör jag. Antar att det är vattnet som lockar. När man har vatten två meter från huset och vaknar av vågorna glömmer man lätt att det är 25 kvadratmeter och att det bara finns ett uttag... Det är himmelskt.

Nu vankas det käk. Ska försöka få pappa att gå till en vegetarisk restaurang som har en smarrig buffé! Mumsimums!

Förresten Fredrik, om du läser det här. Hör av dig din mjös!


//Emma, nu med morrande mage

Bara för att jag saknar henne så.

image10
Min magra snuttkorv!

Bara för att jag saknar henne så.
I vintras, Då Cheezy var perfekt.


På vår baksida. En av de första varma vårdagarna.

image13
"Men suck... Stör du nu igen?!"

image14
"Släck lampan i alla fall om du nu måste störa!"

image12
Här ser man att hon är dålig. Hon är så mager... Det skär i hjärtat.

2 juli, måndag

Hej vänner!

Jag är återigen på jobbet... Detta förjävligt tråkiga jobb!! Arkivering och arkivering.... Det är allt jag gör! Jag är så trött på ritningar nu att det snart sprutar ritningar ur öronen på mig! Men jag får pengar. Så, jag håller mun och kämpar vidare.

Igår fyllde Frida år. Yippie för Frida!! Hurra hurra!! Och idag fyller mormor år. Hurra hurra! Jag har bakat brownies till mormor. Frida har jag ingenting till än. Men snart så! :D Den som väntar på nåt gott. Eller... hoppas hon tycker om det hon får. Ska bara försöka införskaffa det innan torsdag för då ska vi på BIO!!!! Ooooh! Jag längtar så! Det var så länge sen jag träffade Frida och gick på bio. Två schysta flugor i samma smäll! Fast Frida är ju ingen fluga, men i alla fall.

Nu borde jag fortsätta... Har typ slöat bort en timma här på jobbet idag... Det betyder mindre pengar... Blä.

Förresten. Har jag berättat om Bona Folkhögskola? Om inte så ska jag berätta mer om den sen. Jag hoppas på att komma in där och om det är nån som är intresserad är det här deras hemsida. www.bona.nu
Besök om ni är nyfikna.


//hopp och hej, jag är en tråkig tjej