Taipei 5

Banktrassel is not the shit!

Fint! Mitt kontokort vill inte fungera här... Det är ett mastercard och ändå vill det inte! Magnus fungerar, men det är ett Visa... Ska försöka chatta med Icabanken i morgon och se vad de kan göra. Helt galet ju! Fick ett nytt kort i juni för att mitt andra krångla. Och det nya fungerade tokbra. Och nu det här! Det värsta är att min skolavgift ska betalas imorgon! Och det är 35000 tw dollar alltså 8500 och jag har ca 1000 tw dollar kvar eller ca 250 sek... går det ihop? Nej! Tur att jag tog med mig så mycket pengar att jag hade råd med hyran i varje fall!! Men förhoppningsvis kommer jag få stipeniet snart. Måste bara fixa med min byråkrati innan. Fixa en stämpel etc.

Med skolavgiften har vi löst det så här. Jag för över mina pengar till Magnus och han tar ut åt mig. Snällomange! Vad skulle jag ha gjort utan hans hjälp?! Åkt hem antagligen! Så det löser sig. Han är väldigt snäll och lätt att ha och göra med vilket är skönt. Och idag har vi gjort Taipei farligt! Vi var runt på kampus och letade i tre timmar efter stället vi ska till i morgon.... Stoooort kampus!!! Sen har vi letat bankomater och mat. Blev lyckat på matfronten, men bankomat... Ja, ni vet hur det gick...

Får ta en sak i taget tänker jag. Det löser sig på ett eller annat sätt. Nu är vi två i alla fall! Och det är skönt! Ska bara försöka överleva tills mitt stipendium kommer och även då är det problem. Stipendiet är på 6000 i månaden. Mitt rum ligger på 4000 och skolavgifter för tr månader är 8500. Försök få ihop det ni! Sen tillkommer matkostnader på ca 100/dag och seeen böcker och om jag vill ha nåt roligt och så. Men jag har inte panik ja....

Ska prata med min bank i morgon och se hur det går. Efter det kan jag få panik!

Nu ska Magnus komma och lämna sin resväska hos mig. Han ska byta rum i morgon till ett i mitt hus och då hinner han inte flytta väskan innan utcheckningstiden (pga inskrivningen i morgon). Så, hans väska ska få sova hos mig :)

Grattis igen morfar! Hoppas ni får det fint! Du var riktigt stilig du!Min första riktiga middag! Räknar inte med den där hemska diskvattensoppan jag åt häromdagen!! Stekta vegetariska nudlar. Låt mig tillägga att de så klart var "hemmagjorda"!! Gottigottgott! 24 sek kostade det. Inte så farligt om man jämför med övriga Taiwan. Gubben i orange är en av kockarna. Han såg ut att vara 90+! Stil going strong! Magnus i förgrunden. Försökte ta smygkort till er som är nyfikna. Han är ungefär lika lång som Pelle."Var vänlig ta inte med er egen mat!"

VESPOR!!! Överallt hela tiden massor i miljoner!!!!!! Stryper dessa vespor! Och jag som tyckte det var många i Rom! Här hade halva bunten hunnit åka iväg! VESPOR!!


Nu sitter jag och klipper till korten inför inskrivningen imorgon. Ska ha med mig tre kort. Blir de från i vintras... De får duga tänkte jag. Man ser att det är jag. Alla papper är förhoppningsvis i ordning. Magnus väska står hos mig inför flytten och jag har fört över pengar. Var det nåt mer? Tror inte det nu. Då återstår nog bara att säga godnatt till alla er som läser! Hoppas ni njuter av dagsljuset i Sverige. För det är ett underbart land! Det har jag träffat en indier idag som kan intyga!

Nattinatt och jag älskar er!!


/Emma / 曉 (obs, nu med trad tecken)


Kommentarer
Postat av: Frida

Hej! Hoppas att allt är ok nu, blev lite orolig när du skrev att du var sjuk. Men det verkar som om du mår bättre, av detta inlägg att döma alltså.Simon har skaffat Skype nu åt mig, så jag kommer nog kunna prata med dig så snart jag lärt mig det!Har du döpt nallen än??Kramar ditt löw


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback